Диета „5:2“ – губите килограми без да се откажете од храна!

Прочитај за: < 1 минута

Оваа диета е позната како „5:2“, и поради тоа, губењето на тежината повеќе нема да биде толку тешко, бидејќи не е толку ригорозна како другите познати диети.

Треба да се почитува само едно правило, и тоа правило е скриено во самото име на оваа диета.

Така, пет дена во неделата јадете нормално, а два дена јадете само 500 калории дневно.

Можете да изберете два дена во неделата, за време на кои ќе го намалите внесот на калории на 500.

Оваа диета е ефикасна ако сакате да изгубите неколку килограми, а добра е и за намалување на холестеролот, како и шеќерот. Исто така, за време на оваа диета, треба да внесете два литра вода дневно.

Оние кои ја пробале оваа диета тврдат дека им било многу полесно да изгубат неколку килограми отколку со другите диети.

Сепак, не се препорачува да се придржувате кон оваа диета на долг рок. По неколку недели треба да направите пауза.

SHARE