Д-Р НЕСТОРОВИЌ: Ако го пиете овој витамин, комарците и другите инсекти нема ни да ви се приближат

Прочитај за: < 1 минута

Постојат едноставни, природни начини за одвраќање на комарците, како што е користењето на витамините од Б комплексот, особено витаминот Б1 кој има мирис кој ги отфрла женските комарци – кои каснуваат.

„Кога го пијат овој витамин, комарците бегаат бидејќи мирисот на пот им е непријатен, а слично дејство има и лукот“, тврди д-р Бранимир Несторовиќ за Линк ТВ.

Несторовиќ споменува едно од нашите стари растенија – копривата – како особено ефикасен начин за одбивање на инсектите.

„Копривата убива се што постои. „ Kопривата се остава во фрижидер 5 дена во вода и ја прскаш куќата со таа вода и инсектите исчезнуваат за неколку часа“, тврди тој.

 

Старите растенија како копривата со текот на времето развиле одбранбени системи кои ги штитат од вируси, бактерии, габи и други растенија, поради што се ефикасни.

Ако навистина дојде до убод, чешањето е еден од најголемите проблеми, а Несторовиќ како решение предлага друг стар рецепт – еозин.

SHARE