Напивка силна 10.000 пати повеќе од хемотеpапијата

Прочитај за: 2 минути

Оваа напивка спаcува животи а тоа е докажано на стотици студии, но сепак ретко кој знае дека е толку лековита. Луѓето едноставно не веруваат, веројатно затоа што се работи за многу достапна и ефтина намирница, но навистина е така. Дали знаевте дека лимонот и сода бикарбона можат да бидат полековити од хем отеpапијата?

Имено, комбинацијата на лимон и сода бикарбона е докажано дека се силни „уб иjци“ на pакот отколку хе мотерапијата и тоа за околу неверојатни 10 000 пати.

Зошто ова не ни е кажано?

Па, затоа што нема профит од здрави луѓе. Тие ништо не трошат. Така едноставно. Милијарди и милијарди долари кои фармацевтската индустрија ги добива во својата пресметка повеќе не би постоеле.

Лимонот е докажано антиканцероген. Тој во организмот создава силно алкална средина во кое цис тите и тум орите едноставно не може да успеат.

Имено, цистите и туморите се хранат со состојки кои создаваат кисела средина во организмот и се додека организмот е кисел ту морpт може да расте.

Но, штом се прекин дотокот на киселост во организмот тум орот нема храна и стагнира. Затоа сода бикарбона во комбинација со лимон е исклучелен бо pец против ракот бидејќи нивното дејство е пред се алкално.

Со комбинацијата на овој напиток треба да се избегнуваат сите други намирници кои од организмот создаваат кисела средина и резултатот е речиси загарантиран. Тој факт го открил уште во далечната 1923 година германскиот научник Ото Хенрих Варбург, кој за својот лек ротив рак добил дури и Нобелова награда , но сеедно луѓето не ја знаат вистината.

Што открил д-р Варбург?

Д-р Варбург открил дека ра кот е резултат на антифизиолошки начин на живот. Антифизиолошкиот начи на исхрана (претежно храна која закиселува) и физичка неактивност на телото создава кисела средина, слабо исполента со кислород. Киселоста на клетките го истиснува кислородот од нив, а недостатокот од кислород во келиите создава кисела средина.

Ако имате превисока киселост, автоматски ќе ви недостига кислород во организмот, ако ви недостасува кислород, ќе имате закиселен организам.

Киселата средина е средина без кислород, говорел д-р Варбург. ‘А ако и одземете на здрава средина 35% кислорорд, можете келиите на рак да ги создадете само за два дена. Значи, причината за ра кот денеска е закиселен организам и келии без кислород. Во своето дело „Метабилизмот на ту морот д-р Варбург покажал дека сите канц ерогени видови ги исполнуваат два темелни услови:крвна киселост и хипоксија (недостаток на кислород).

Открил дека туморските келии се анаеробни (не вдишуваат кислород) и дека не можат да преживеат во присуство на високи концентрации на кислород. Тумо рските келии можат да преживеат само со помош на глукоза и во средина без кислород. Затоа, кар цинот не е ништо друго туку одбрамбен механизам , кој нашите келии го користат за да преживеат во кисела средина без присуство на кислород.

Што влијае на закиселеноста на организмот и појавата на рак?

Одговорот е многу едоставен: ХРАНАТА. Повеќето луѓе денеска, за разлика од пред дваесет години, јадат храна која го закиселува организмот па не чуди дека и појавата на оваа болест е во составен пораст.

Повеќе може да прочитате на овој линк