Се будите навечер во исто време? Може да биде опасно – еве зошто

Прочитај за: < 1 минута

Биолошкиот органски часовник е филозофија според која денот се дели на двочасовни делови, од кои секој е доделен на различен орган. Идејата за часовникот се користи  во акупунктурата во дијагностика, бидејќи симптомите кои редовно се појавуваат во исто време може да укажуваат на проблеми со органот кој има период на активност во тоа време.

Будењето во исто време секој ден може да биде порака дека еден од нашите органи се обидува да го привлече нашето внимание.

Тешкотии за заспивање помеѓу 21 и 23 часот

Може да предупреди на проблеми со имунолошкиот систем, тироидната жлезда, надбубрежните жлезди и метаболизмот. Проблемите со спиењето може да се поврзат и со стресот. Вежбите за релаксација треба да помогнат.

Се будите помеѓу 23 и 1 часот наутро

Ова е период на активност на жолчното кесе. Значи, ако се разбудите во ова време, тоа може да значи проблеми со вашите фоликули. Во таква ситуација, треба да се
размислува за промена на исхраната и откажување од нездрави масти.

Се будите помеѓу 1 и 3 часот

Ова е периодот на црниот дроб. Можеби неговата работа е нарушена. Вреди да се размисли за промена на исхраната и детоксикација.

Се будите помеѓу 3 и 5 часот

Време е за чистење на дебелото црево. Затоа многу луѓе го започнуваат денот со одење во тоалет. Емоционално, ова време е поврзано со нетрпеливост, чувство на стагнација и непријатност поврзани со ограничени можности за личен развој.