Фотографија од доктор кој доживува нервен слом откако губи 19 годишен пациент

Прочитај за: < 1 минута

Како луѓе многу работи земаме здраво за готово. Дури и кога тоа е нешто едноставно како возење со автомобилот или можеби нешто посложено како што е воздухот кој го дишеме. Во секој случај, за некои е тешко да ја разберат и да веруваат во благодарноста.

Луѓето во областа на медицината се оние за кои верувам дека се најзагрозени. Повеќето луѓе не ја разбираат нивната посветеност, времето кое никогаш не завршува и емоционалната подготвеност која тие луѓе треба да ја имаат.

Многу е полесно да се обвинува, да се исмејува и навредува некој.
Многу луѓе велат дека фотографијата вреди илјада зборови и ништо не звучи повистински за моќната фотографија коа следува.

  1. “ЧОВЕКОТ НА СЛИКАТА НЕ МОЖЕШЕ ДА СПАСИ ЕДЕН ОД НЕГОВИТЕ ПАЦИЕНТИ, ИАКО ОВА Е ЧЕСТА ПОЈАВА ВО НАШЕТО ПОЛЕ НА РАБОТА, ПАЦИЕНТИТЕ ШТО ГИ ГУБАТ СЕ ОБИЧНО СТАРИ, БОЛНИ, ИЛИ НЕКОЈА КОМБИНАЦИЈА ОД ДВЕТЕ. ПАЦИЕНТОТ ШТО ПОЧИНА ИМАШЕ 19 ГОДИНИ, А ЗА НЕГО, ТОА БЕШЕ ЕДЕН ОД ОНИЕ ПОВИЦИ ШТО ПОНЕКОГАШ КОГА ГИ ДОБИВАМЕ ЌЕ НЕ ПОГОДАТ СИЛНО. МИСЛАМ ДЕКА ЛУЃЕТО ТРЕБА ДА ЗНААТ ДЕКА ДОКТОРИТЕ СЕ ИСТО ТОЛКУ ГОЛЕМИ ЛУЃЕ КАКО И ПАЦИЕНТИТЕ, А ОВА ГО ПОКАЖУВА ТОА ПОСИЛНО ОД СЀ ШТО СУМ ГО ВИДЕЛ ДОСЕГА”.
SHARE