[Фото] Албино сестри од Казахстан го освојуваат светот со нивната необична убавина

Прочитај за: < 1 минута

Во зависност за која држава станува збор, шансата да се роди албино бебе се од 1 во 3.000 до 1 во 20.000. Но за две девојчиња од Казахстан овие бројки не значат ништо.

Асел и Камила Калаганова се родени во истото семејство, разликата помеѓу нив е 12 години и, на големо изненадување на сите, и двете се албино.

Погледнете ја надреалната убавина на овие девојки:

SHARE