Баба на 109 години го даде најкраткиот совет за долг живот: „Јадете овесна каша и избегнувајте мажи“

Прочитај за: < 1 минута

На 109 годишна возраст, Џеси Галан му го откри на светот рецептот за долговечност: „Тајната за долг живот лежи во избегнувањето на мажите! Тие создаваат дополнителни проблеми што не ви се потребни и носат повеќе проблеми отколку што вреди!“

Најстарата жителка на Шкотска, баба на 109 години (почина во 2015 година), а ја откри својата тајна за долговечност:

„Јадете топла овесна каша секое утро и избегнувајте мажи!“

Можете ли да замислите колку пати оваа жена мораше да одговори на прашањето во нејзиниот живот: “Па, кога мислиш ти да се омажиш?”

Џеси Галан била родена во мала куќа со две спални во фарма, каде живеела со нејзините пет сестри и брат. Спиеле на сламени душеци.

Џеси рекла дека нејзината „тајна за долг живот лежи во избегнувањето на мажите! Тие создаваат дополнителни проблеми што не ви се потребни и ви носат повеќе проблеми отколку што вреди! “

Таа исто така при една прилика истакнала дека тајната е во тоа што многу се движела, јадејќи чинија топла овесна каша секое утро.

Иако беше најстарата жителка на Шкотска, Џеси не беше најстара во светот во тоа време. Таа чест му припадна на Јапонецот Мисао Окави кој почина на 117 години (2015 година).

Повеќе >> zenskimagazin.mk

SHARE