(ВИДЕО) Доктор од САД: Болниците се принудени секоја смрт да ја препишат како да е од Ковид-19

bolnicite vo sad prinudeni sekoja smrt da ja pisat covid-19
Прочитај за: < 1 минута
Болниците во САД принудени секоја смрт да ја пишат Ковид-19

Сенаторот од Минесот САД, Скот Јенсен, доктор по професија вели: Докторите низ САД добија упатство секоја смрт на пациентите, и тоа без тестови, да ја припишат на Ковид-19 и дека болниците се финансиски помогнати со тоа што им се плаќа многу повеќе доколку Covid-19 е наведен како причина на смртта, а дури до три пати повеќе пари ако пациентот претходно бил ставен на вентилатор.

Д-р Скот Јенсен, претходно изјави за една локална станица дека од Федералните власти на САД добил документ од 7 страници што го советувал да пополнува уверенија за смрт со дијагноза КОВИД-19 без лабораториски тест кој може да потврди дали пациентот всушност имал вирусот.

Д-р Јенсен исто така откри дека болниците се плаќаат повеќе ако наведат пациенти со дијагноза КОВИД-19 и дека болниците се исплаќаат три пати повеќе ако пациентот оди на вентилатор.

„Сега Федералната здравствена програма Medicare утврдува дека ако имате прием со грип не добивате многу но ако имате прием на КОВИД-19 во болницата, ќе добиете 13.000 УСД. Ако тој пациент COVID-19 оди на вентилатор, добивате 39.000 УСД, три пати повеќе. Никој не може да ми каже по 35 години искуство во светот на медицината дека понекогаш тие видови работи влијаат врз она што го правиме.“

SHARE