пановски британски сој

Пановски: Британскиот сој на ковид-19 се шири побрзо, да не дозволиме...

Пренесувањето на британскиот сој на ковид-19 се шири многу побрзо, посочува микробиологот Никола Пановски во изјава за „Алсат“. Истовремено, тој апелира до граѓаните да ги...

Уште нероден ја спаси: Братот ѝ помогна на сестрата да преживее

Петгодишната Кејти Требинг е родена со крвно нарушување што предизвикало таа да оди на трансфузија на секои три недели. Нејзе ја спаси генетски направениот...
Гоце Бумбароски

Бумбароски: Еве како им ја УНИШТУВАТЕ иднината на вашите деца. Несвесно!

Кога магистрирав менаџмент во образование, ниту на крај памет не ми беше дека денес ќе го правам ова. Дека ќе се соочувам токму со...

Природен лек против уринарна инфекција и бактеријата Ешерихија коли

-Бактериите многу лесно го напаѓаат човечкото тело, особено кога имунитетот е ослабнат, а некогаш пациентот на почетокот не е ни свесен дека има некаква...
маска дома сзо

Нова студија го откри редоследот на симптомите на зараза со коронавирусот

Според студија спроведена од истражувачи на Универзитетот во Јужна Калифорнија, откриено е по кој редослед се појавуваат симптомите на заразени со коронавирусот SARS-CoV-2. Првин кај...

Драматични слики на Клинички – пациенти со Ковид се борат за...

Драматична слика на Клинички – медицински лица во скафандери и пациенти коишто се борат за секој здив, на носилки и во трка со времето....

Алармот се вклучи, короната донесе глад

Пандемијата на коронавирусoт го зголеми бројот на гладни луѓе во светот, а во моментов секој десетти човек на нашата планета гладува, поради што пет...

Св.Никола Чудотворец е најпочитуваниот светец: Обичаи за овој голем празник

Пра­вос­лав­ни­те хрис­ти­ја­ни во нашата земја го праз­ну­ва­ат Све­ти Ни­ко­ла Чу­дот­во­рец, све­те­цот заш­тит­ник на де­цата, мо­реп­лов­ците, де­вој­ките, си­ро­маш­ните, уче­ни­ците, пе­ка­рите, ап­те­ка­рите, тр­гов­ците, пат­ни­ците... Све­ти Ни­ко­ла е...

Тромбозата е ретка, ама е честа кај заразените од корона

Една голема анализа за вакцините сугерира дека вакцинирањето со „АстраЗенека“ навистина го зголемува ризикот од згрутчување на крвта, како и уште една сериозна состојба...
физикална Жан Митрев Клиник

Замор, губење на силата, немање кондиција – пост-ковид ефекти кои бараат...

Пациентите кои беа излекувани од инфекција предизвикана од коронавирусот се соочија со многу здравствени предизвици. Иако медицината се уште ги истражува пост-ковид ефектите, неколку...