Велика Британија ги забрани стапчињата за уши: ЕВЕ ЗОШТО СЕ ОПАСНИ...

Кога станува збор за хигиената на ушите, голем број од луѓето и понатаму ги користат стапчињата за уши. Тие се едни од омилените хигиенски...

Во „Нарконон“ во Конопиште зависниците се одвикнуваат од дрога со терапии...

Програмата на Центарот за згрижување и лекување нарко-зависници Нарконон (075 469 466) во Македонија досега успешно ја поминале 116 луѓе. Програмата не предвидува земање...

Витамини и минерали за заштита на кожата!

Летниот период е време кога треба да размислуваме за заштитата на нашата кожа многу повеќе отколку во другите периоди во годината. Во лето поголемиот...

НАЈЧЕСТО ТЕ МРАЗАТ ТИЕ КОИ ДЛАБОКО ВО СЕБЕ ПОСАКУВААТ ДА БИДАТ...

Интервју со водачот на единственото македонско доџо за Самурајски и Нинџа вештини - Игор Довезенски Што мислиш за омразата? Автодеструктивна болест која го разорува телото, умот...

Детско мокрење во кревет – сигнал за паника или не?

Енурезата претставува несакано мокрење во кревет за време на сонoт кај децата постари од 5 години. Таа е чест проблем во детството, иако најчесто...

Она што не го гледаш со очите, не измислувај го со...

Ако сакаш да ги оствариш своите соништа, не спиј. Животот е најголемата зделка, го добиваме бесплатно. Она што не го гледаш со очите, не измислувај го...

На екскурзија во Дељадровци две основки конзумирале екстази

Ученички конзумирале таблети – екстази и им се слошило. Од Клиниката за токсикологија вчера пријавиле дека кај нив биле донесени две четиринаесетгодишни ученички од...

Најмалиот светски херој: Бебе родено 245 грама отпуштено од болница

Бебето Сејби, за кое се верува дека е најмалото родено бебе во светот, е пуштено од болница во Калифорнија откако помина пет месеци во...

Никој не мора да умре од рак освен од негрижа!

Д-р Гупта вели: “Никој не мора да умре од рак, освен од негрижа; (1). Првиот чекор е да се прекине секој внес на шеќер, без внес на...

СЗО: Премореноста од работа ќе се смета за болест

Премореноста од работа од 2022 година ќе се смета за болест од ранг на настинката и слични заболувања поради кои треба да се посети...