Д-р Марковски: Немаме дијагностички протоколи за Ковид-19, вакцината не е решение...

Добро познатиот д-р Вело Марковски гостин во српската емисија "Глас живота". https://www.youtube.com/watch?v=zsjKZEskXJI&fbclid=IwAR2PMMAlvb5jv4giIpTEwSP4apYJujB1rQLD2A6biW9kSBcgZqs2V-ENlas

Кои се кардиохирурзите кои ја направија првата трансплатнација на срце? Се...

Кардиохирургијата во јавното здравство со години беше само идеја, додека во приватното интензивно се развиваше. Оваа идеја конечно се реализираше пред неколку години со...

Илче од Охрид, за само еден месец опкружен со љубов, почнал...

Патешествието од подот во охридската куќа каде во фетус позиција на едно чергиче и со една чаша млеко дневно преживуваше единаесетгодишниот Илче, до малиот...

Што се напади на паника, како да ги препознаете и како...

Ова доживување најчесто е проследено со силни и забрзани отчукувања на срцето, трнење на рацете и стапалата (кај некого и згрчување на екстремитетите), препотување,...

1768 тестирања, 5 починати, 127 нови случаи на ковид-19

Во последните 24 часа се направени 1768 тестирања, а регистрирани се 127 нови случаи на ковид-19 во: - Скопје 38 - Куманово 23 - Дебар 1 - Штип...

Д-р Тодор Арсов: Ново сознание поврзано со ковид -19 е таканаречениот...

Д-р Тодор Арсов, експерт за генетска дијагностика и советување, заедно со група стручњаци од Австралија, каде што долго време работи, дојдоа до нови научни...

Мажите им создаваат поголем стрес на жените отколку децата?

Речиси секоја мајка која има партнер, на шега вели дека нејзиниот сопруг или партнер понекогаш и доаѓа како уште едно дете. Партнерите можеби и...
драган данаиловски

Проф. Даниловски околу тигрестите комарци – какви болести можат да пренесат

Уште не ни свикнавме на неканетиот невидлив гостин, а мораме да се соочиме со уште еден, неканет, ама видлив… И агресивен и крвожеден! Летечкиот...

860 тестирања, регистрирани се 78 нови случаи на ковид-19

Во последните 24 часа се направени 860 тестирања, а регистрирани се 78 нови случаи на ковид-19 во: - Скопје 28 - Куманово 5 - Дебар 4 - Прилеп...

Филипче: Не можам да го премолчам прекршувањето на протоколите на концертот...

Не можам да го премолчам еклатантното прекршување на протоколите на концертот на Петар Грашо во Хераклеа во Битола. Комисијата за заразни болести и јас...