Топ 10 најчисти градови во светот

Лошите средини и патиштата со дупки може да го одвратат секого од посетување на кој било град. И не само тоа, посетителите потоа ќе...

Еве што се случува после 90-дневна апстиненција од секс

Променете ја секојдневната рутина во вашата врска и ќе видите како повторно ќе се заљубите во партнерот, но и повторно ќе копнеете по него...

Малтретирањето на помалите деца во основните училишта зема се поголем замав

Во училишните клупи и дворови, помеѓу часовите, на големите одмори, но и надвор од образовните установи – пцуење, тепање, понижување и потсмев од своите...

Како да се однесуваме со кожата за време на летниот период?

Покрај неопходната фотопротекција која треба секој пациент да ја обезбеди за својата кожа со користење на креми со заштитен фактор, потребно е да одржува...

Кога на човекот му доаѓа времето да бара само мир и...

Доаѓаат така времиња кога човек сфаќа дека ја преценил моќта на искуството затоа што кога и тоа ќе помине, остануваат само бледи сеќавања кои...

10 факти за медот

1. Медот е единствениот природен производ кој нема рок на траење. 2. Медот содржи отприлика околу 18% вода. 3. Медот може да ги намали наслагите на масно ткиво во...

Змија се пикнала во количка додека бебето спиело (ФОТО)

Жител на Нови Сад во понеделникот бил шокиран од глетката на познатото капалиште Штранд. Таму се појавијала змија кои прилично ги вознемирија жителите на Нови...

Не умираш кога другите ти кажуваат како да живееш, туку кога...

Не умираш кога ќе те изневери партнерот, туку кога ќе се изневериш самата себе. Не умираш кога тој ќе заборави на твоите желби, туку кога...

ДОБРИТЕ ЛУЃЕ СЕ КАКО CВEЌИ: Ке се изгоpaт себе си да...

“Добри луѓе се како cвeќи. Ќе се изгоpaт себеси да им дадат светлина на другите. ” “Кога имаш” добро срце “… Многу помагаш, многу веруваш,...

Јас се родив – имајте убав ден !

Кога ќе се роди нов живот се раѓа нов свет ! Да го почитуваме и да му се радуваме !