На екскурзија во Дељадровци две основки конзумирале екстази

Ученички конзумирале таблети – екстази и им се слошило. Од Клиниката за токсикологија вчера пријавиле дека кај нив биле донесени две четиринаесетгодишни ученички од...

Најмалиот светски херој: Бебе родено 245 грама отпуштено од болница

Бебето Сејби, за кое се верува дека е најмалото родено бебе во светот, е пуштено од болница во Калифорнија откако помина пет месеци во...

Никој не мора да умре од рак освен од негрижа!

Д-р Гупта вели: “Никој не мора да умре од рак, освен од негрижа; (1). Првиот чекор е да се прекине секој внес на шеќер, без внес на...

СЗО: Премореноста од работа ќе се смета за болест

Премореноста од работа од 2022 година ќе се смета за болест од ранг на настинката и слични заболувања поради кои треба да се посети...

Отворен првиот Дневен центар за Даунов синдром

Денеска се отвори првиот Дневен центар за Даунов синдром во Република Македонија. Целата адаптација и опремување на овој Дневен центар комплетно одговара на потребите...

Тестот на Сократ против озборувањето

Еден ден, еден негов пријател го сретнал и го прашал: „Дали знаеш што слушнав за твојот пријател?“, на што Сократ му одговорил: „Пред да...

Хрват од Пожега се отру од билка мислејќи дека јаде див...

Во болницата на Пожега починал маж кој консумирал билка која самиот ја набрал мислејќи дека е див лук. Станува збор за многу отровниот Мразовец...

„Како од сопствените деца правите инвалиди без инвалидитет“

– Сине, еве ти бурек покрај креветот. – Остави ме, тато, спијам. – Сине, ти оставив ручек на масата. Ќе ти се олади. – Добро, мамо, гњавиш....

Лео има 6 месеци – 5 операции, потребна е помош да...

Драги пријатели, Да бидеме хумани и да му помогнеме на овој супер херој да ја извојува битката за правото на безгрижно детство, за правото на...

Кардиоваскуларни болести – Најчести причини за смрт во индустријализираниот свет

Кардиоваскуларни болести е општ термин за нарушувања кои влијаат на срцето и крвните садови. Тука влегуваат : коронарна артериска болест, срцев удар, мозочен...