Да не се купуваат лекови од реклами на социјалните мржи и...

Лековите, помошните средства за лекување, додатоци во исхраната и постапки за лекување кои се продаваат преку рекламирање на социјалните мрежи може да содржат материи...

Шест месеци Македонија вакцинира со „Фајзер“ со истечен, па продолжен рок

Следната недела истекува и продолжениот рок за шест месеци на вакцината на „Фајзер“ за заштита од Ковид-19, која со месеци е единствената што ја...

Заштитете ги вашите колеги ставени на јавен линч поради мене. Жан...

Д-р Жан Митрев испрати писмо до претседателот на Здружението на новинари на Македонија, Младен Чадиковски во кое го повикува за поголема заштита на новинарите...

Д-р Мехмедовиќ: „Кракен“ не дава причини за загриженост за хоспитализации и...

Новата варијанта на коронавирусот наречена „кракен“ не е причини за загриженост за евентуални хоспитализации и смртни случаи, вели д-р Злате Мехмедовиќ од Комисијата за...

Д-р Чибишев: Македонија се наоѓа во епидемиолошки хаос и здравствено безредие

За жал морам да констатирам дека Македонија се наоѓа во епидемиолошки хаос и здравствено безредие. Веќе неколку месеци има многу пациенти со тешки респираторни...

Игор Пехчевски: Празниците минуваат, немаме време за чекање, лекот Трикафта кога?

Игор Пехчевски со реакција на социјалните мрежи. "Единствено што ни останува е да се избориме за нашето право. Имаме право на лек за побезгрижни денови и...

БиБиСи: Кардиолог тврди дека мРНК вакцината против Ковид е фактор кој...

БиБиСи: Кардиологот вели дека веројатниот фактор што придонесува за зголемен број на кардиоваскуларни смртни случаи е вакцината мРНК против Ковид и треба да се...

Прво, па девојче! Кочани првото бебе за 2023 го доби дури...

Кочани првото бебе за 2023 го доби за Стара Нова Година и тоа девојче. Градоначалникот на Кочани, Љупчо Папазов оваа убава вест, која кочанчани ја...

52-годишна мајка на свет ја донесе Јана во битолската болница „Плодност”,...

По долгогодишна битка со неплодноста, на само ден пред големиот празник Василица, 52-годишна мајка на свет ја донесе Јана, по пат на царски рез,...

Жан Митрев објави целосна снимка од интервјуто за ИРЛ

Со цел јавно, транспарентно и директно информирање на јавноста ја објавуваме целосната снимка од интервјуто на д-р Жан Митрев дадено за екипата на ИРЛ,...