4-годишно момче шие играчки, за да собере пари за својата операција

Во 2015-та година, на 4-годишниот Андреј Семилет му бил дијагностициран рак на крвта. За ова сериозно заболување потребно е скапо лекување, кое чини околу...

Руски лекари први во светот му пресадија на дете црн дроб...

Руски лекари од Научниот медицински истражувачки центар „Академик Шумаков“ први во светот му пресадија црн дроб и бели дробови на дете заболено од цистична...
леукемија лек

Леукемија – што ја предизвикува и како се лекува

Многу луѓе сметаат дека леукемијата е карцином на крв. Всушност, тоа е карцином на коскената срцевина - „фабрика“ во коските каде што се прават...

(ВИДЕО) Без странска помош,само со домашен тим, оперирано бебе со тешка...

Првпат во Македонија успешно се изведе една од најтешките и најкомплексните операции на срце кај деца. Новороденото дете од 2.9 кг беше дијагностицирано на...

Ожнеани 4 тони сув цвет од легалната марихуана во домашните плантажи

Од февруари 2017 година, кога компанијата „НЈСК Холдинг“ стана првата од засега 19 лиценцирани одгледувачи на канабис за медицински цели, во С. Македонија се...

Детектор: Граѓаните на јавното здравство му даваат оценка 2,4

Граѓаните на јавното здравство му даваат оценка 2,4 и сметаат дека неговиот квалитет е на пониско ниво споредено со пред пет години (42,5%),покажа најновото...

[Видео] Хирург од Белград ќе врши промена на полот на сметка...

На Универзитетската Клиника за детска хирургија ќе почнат да се вршат интервенции за промена на полот, за што е ангажиран проф. д-р Мирослав Ѓорѓевиќ...

Пресреќна сум што го дочекавме лекот, вели мајката на Јане кој...

Пресреќна сум што го дочекавме лекот, вели Деница Велковска мајка на 11-годишниот Јане Велковски, кој боледува од спинална мускулна атрофија (СМА), откако Владата на...

ХРВАТСКАТА ТЕЛЕВИЗИЈА РТЛ СО РЕПОРТАЖА ЗА НАЈГОЛЕМАТА ФАБРИКА ЗА МАСЛО ОД...

Хрватската телевизија РТЛ направи репортажа од фабриката за марихуана сместена помеѓу Прилеп и Крушево, која ја опишува како место опкружено со бодликава жица. Патот...

Компаниите кои произведуваат медицински канабис бараат законски измени да можат да...

Компаниите кои произведуваат медицински канабис во земјава бараат од државата да помогне во регулацијата со која ќе можат да ја извезуваат сувата маса на...