Христина е единствено дете со болеста CANDLE. Мајка ѝ постојано се...

Дванаесетгодишната Христина Митревска од Скопје е единствена од Македонија што боледува од ретката животозагрозувачка болест Chronic Atypical Neutrophilic Dermatosis (CANDLE). На секои три месеци...

Дијабет го лекувам со канабис масло со ЦБД – Д-р Емилија...

Нашата соговорничка доктор Емилија Котевска Аврамчева заминала од Македонија, поточно, како што вели, се вратила во Полска во 1986. година. „Јас сум родена во Полска...

Починале 122-ве доенчиња на ГАК минатата година, одговорност сеуште нема кај...

Според првичните податоци до кои дојдовме и според податоци од државниот завод за статистика, во изминатава година починале 19.727 лица. Поголемиот дел се лица...

Д-р Горан Вукомановиќ: Високата температура не се намалува со антибиотик –...

Антибиотиците не можат да ги излечат вирусните инфекции. Тие ја ослабуваат имунолошката способност на организмот да се бори со инфекциите кои не се бактериски,...
jovica ugrinovski

Проф. д-р Јовица Угриновски: ЈАТРОГЕНИЗАЦИЈА: Се поголем е бројот на пациенти...

Оваа болест е опишана многу одамна, но тоа биле ретки случаи. Во последно време има се повеќе луѓе коишто се жалат и кога ќе...

Проф Др Виктор Камилоски со тимот го изведе првото пресадувањена коска...

На нашата Универзитетска Клиника за Хируршки болести „Св. Наум Охридски“ -Скопје за прв пат во Македонија и во регионов е направена аутологно пресадување...

(Видео) Фластер за зацелување на болно срце ќе се тестира на...

Врз група доброволци, наскоро ќе започне тестирање на нов вид природно зацелување на срце, коешто се одвива со помош на матични клетки, по настанат...

Од први јули децата може да се вакцинираат за заштита од...

Вакцината за рота вирус се дава кај бебињата на возраст од два, четири и шест месеци, а пневмококната вакцина кај деца на два, четири...

Научниците успеале да создадат персонализирана вакцина против рак

Првиот пат кога некој од раководството на „Џинтех“ ја предложил идејата за персонализирана вакцина против ракот, истата не поминала добро. - Мислев дека ќе...

Руси за милијарда долари го купуваат најголемиот производител на марихуана во...

Постои руска врска во купувањето на најголемиот законски производител на марихуана во САД, објави „Портланд тајмс“. Претприемачот со руско потекло Борис Џордан и неговиот деловен...