Бертранд Расел: Само глупавите и мртвите никогаш не го менуваат своето...

На работа ви паѓаат нозете од умор, напорниот шеф ви прави неподнослив притисок, едвај стигнувате да ги извршите зададените обврски и имате чувство дека очајно...

Интуитивни знаци кoи никогаш не треба да ги игнорирате

Сите понекогаш добиваме чудни „сигнали“ во вид на струења низ телото, ладна пот, необјасниви чувства или кога нешто едноставно знаете. Тоа може да се...

Парите купуваат среќа: Британскиот Кембриџ со интересна студија

Истражување на британскиот Кембриџ универзитет потврдува дека парите ја купуваат среќата. Тие сметаат дека кога парите се трошат за купување на работи прилагодени на личноста...

Неверојатна приказна, кога им рекоа на родителите да вдомат куче за...

Ова семејство е пресреќно што има 3 деца - 2 девојчиња и едно момче. Момчето е родено во 7-от месец, многу порано од предвиденото,...

Д-р Чепреганов: Живееме во општество каде обичниот човек е изманипулиран и...

Во Македонија царуваат агресијата, насилството, омразата, злобата, зависта, љубомората и паранојата. Тоа го прават партиите. Обичниот човек треба сам да расудува кој го лаже...

Научникот Виктор Груев создаде камера која ќе помогне во целосно отстранување...

Се работи за нова камера која на хирурзите им дава поглед на канцерот како со очи на пеперутка, пренесува публицитет.мк. Националната фондација за наука во САД ...
Јандреев шприц

„Јандреев шприц“ – иновација на гимназијалец што ќе ги штити здравствените...

Сашо Јандрески, 16-годишен гимназијалец, ученик во втора година во прилепската гимназија „Мирче Ацев“, измисли и патентира нов, уникатен шприц за инјектирање лекови и корисен...
д-р Владимир Чадиковски

[ФОТО] Уметничката страна на Д-р Владимир Чадиковски

И двајцата се најдобри во она што го работат. Светски признати, а приватно добри пријатели И покрај сложената работа која ја има, д-р Владимир Чадиковски,...

Русите го прават првото вселенско бебе

Руската амбиција за прво вселенско бебе ја откри Ирина Огњева, научник од Руската академија на науките, која вели дека Москва сака првото бебе родено...

Христијан Арсов има IQ 154 а државата не знае што да...

И покрај тоа што му е досадно на часовите, Христијан не одбивал да оди во училиште. Тој е исклучително дружељубив и сака да биде...