Најсиромашен човек е оној кој најмногу сака пари!

Мудростите на монахот Симеон Атонски: Која е најретката вештина? -Способноста за давање -Која е најдобрата вештина? – Способноста за простување -Која е најтешката вештина? -Способноста на...

Норвешките болници градат дрвени колиби во шума

Среќни сме што живееме во време кога има болници, но да бидеме иксрени, болниците не се најпријатните места. Тие се ладни, стерилни, имаат строги...