Д-р Лазаров: Немојте да читате само наслови, или да гледате некој дебил што снимил видео за да ве манипулира

kafani
Прочитај за: < 1 минута

Манипулацијата е во тоа што, истите или слични несакани ефекти, се наведени на скоро секоја вакцина и на многу лекови, кои луѓето ги земаат секојдневно. Некои луѓе, од неразбирливи причини, имаат потреба да шират па-ника и страв меѓу луѓето.

Токму на оваа тема, се осврнха и матичниот лекар, д-р Ненад Лазаров, кој од почетокот на оваа пандемиска криза, секојдневно ги информираше и даваше корисни совети за граѓаните на социјалните мрежи:

Проблемот е што читате само наслови или коа некој дебил ќе снима видеа загрижени и проба да толкува т. е ќе манипулира со податоци бидејќи знае дека не читате.
Еве сирови податоци, да не преведувам коректно е.
Јас ќе се вакцинирам.
Ич не ни пробувајте со глупави коментари.