Д-р Несторовиќ откри како ја излекувал хипертензијата: Сега крвниот притисок ми е 125/80

парацетамо, температура, Д-р Несторовиќ
Прочитај за: < 1 минута

Во голема исповед пред ТВ-камерите во емисијата „Говорница“ проф. Д-р Несторовиќ зборуваше за семејството, сиромаштијата, здравјето.

„Постојат многу конвенционални лекари кои не го сакаат тоа што го зборувам“, вели тој, па раскажа како пред дваесетина години бил на работ на смртта.

Пред дваесетина години се чувствував лошо.

Се’ изгледаше добро, но се чувствував лошо. И тогаш разни лекари почнаа да ме лекуваат, сите мои пријатели, врвни доктори. Но, мене ми изгледаше дека ќе умрам.

Почнувам да се онесвестувам, добивам кризи со низок притисок.
..Кулминираше еден ден кога изгубив свест додека возам. За среќа, успеав да се свртам кон тротоарот и таму се онесвестив. Дојде брзата помош, сопругата… ми го измерија крвниот притисок кој беше 55 со 30.

А земав лекови за крвен притисок. И видов дека тоа не води никаде. Па, почнав да истражувам за крвниот притисок малку повеќе.

Потоа наидов на книга од сериозен германски кардиолог и видов дека проблемот е во тоа што кога лекувате некој што има стресна хипертензија (висок крвен притисок), а јас го имав тоа, земате лекови и тогаш имате низок крвен притисок.

И тоа ниско ниво е поопасно затоа што тогаш луѓето добиваат мозочен удар затоа што нема кислород во телото.

Повеќе >> Женски Магазин

SHARE