Германскиот нобеловец го запрепасти светот: Ракот се добива од оваа храна

Прочитај за: < 1 минута

Во 1931 година германскиот научник Ото Хајнрих Варбург (1883-1970) ја доби Нобеловата награда за пронаоѓање на основната причина за ракот. Д-р Варбург откри дека ракот е резултат на антифизиолошки начин на живот.

Со антифизиолошки начин на исхрана (претежно кисела храна) и физичка неактивност, телото создава кисела средина со слабо снабдување со кислород.

Клеточната киселост го поместува кислородот, а недостатокот на кислород во клетките создава кисела средина.

Д-р Варбург рече: „Недостаток на кислород и киселост се двете страни на истата паричка: ако ја има едната, ќе ја има другата“.

Ако имате премногу киселост, автоматски ќе имате недостаток на кислород во вашето тело; ако ви недостасува кислород ќе имате кисело тело.

„Ако на здравата клетка и одземете 35% кислород, може да го претворите во клетка на рак за само два дена“, тврди д-р Варбург. „Сите нормални клетки имаат апсолутна потреба за кислород, но клетките на туморот можат да живеат без него. Тоа е правило без исклучок “.

Туморските ткива се кисели, додека здравите се алкални
Во својата работа „Метаболизам на тумор“, д-р Варбург покажа дека сите канцерогени форми исполнуваат два основни услови: киселост во крвта и хипоксија (намалена количина кислород).

Откри дека клетките на туморот се анаеробни (не дишат кислород) и дека не можат да преживеат во присуство на високи концентрации на кислород.

Туморските клетки можат да преживеат само со помош на гликоза и во средина без кислород.

Затоа, ракот не е ништо друго освен одбранбен механизам, кој нашите клетки го користат за да преживеат во кисела средина без присуство на кислород.

Здравите клетки живеат во алкална средина полна со кислород, што овозможува нивно нормално функционирање. Туморските клетки живеат во кисела средина сиромашна со кислород.

Повеќе >> iportal.mk

SHARE