Игор Пехчевски: Празниците минуваат, немаме време за чекање, лекот Трикафта кога?

Прочитај за: < 1 минута

Игор Пехчевски со реакција на социјалните мрежи.

“Единствено што ни останува е да се избориме за нашето право.
Имаме право на лек за побезгрижни денови и за поквалитетна иднина.

Бараме современи, стандардизирани услови за лекување, бараме модуларна терапија за сите нас пациентите со Цистична фиброза.
Имаме право на лек а Вие имате обврска да ни ги обезбедите.”