Коронавирус: Од 93 инфицирани на 0, што е тоа што овој милионски град стори за да се заштити?

нинјан нема коронавирус
Прочитај за: < 1 минута

Коронавирус: Од 93 инфицирани на 0, што е тоа што овој милионски град стори за да се заштити?

Ова видео е снимено во градот Нанјинг, Кина од страна на јапонски режисер, кој ги објаснува превентивните мерки што градот ги превземал за да ги заштити своите жители во сите сегменти на живеењето.

Градот кој брои 8,5 милиони жители, според официјалните статистички податоци од 13 Март 2020 година, бројот на заразени со коронавирус од 93 се намалил на 0 заболени и нема регистрирано нови заболени 23 последователни денови, а тие што биле заболени сите се рехабилитирани

-На видеото е даден пример од начин на исхрана во ресторани, користење на јавен транспорт, работа во фирма, образование онлајн и време поминато во карантин за време на коронавирус.

Со ова видео јапонските репортеи не сакаат да пренесат порака дека сите држави треба да го следат нивниот пример како мерки за справување со појава и ширење на коронавирусот, туку да понудат уште една референца на тие што им треба, со надеж дека ова видео може да ги инспирира со нови мерки кои би биле применливи во нивните земји

 

SHARE