Мери Петреска: Да симнеш 36 килограми не е шега, без кожата да ти „виси“, без чувство на глад, без вежбање

Прочитај за: 2 минути

Со висина од 162 см, Мери Зибероска Петреска, д-р по еколошки ресурси, имала 104 килограми и носела облека со конфекциски број 56. За една година и десет месеци успеала да стопи цели 36 килограми и да стигне до конфекцискиот број 38.

Од кога вишокот килограми почна да ти пречи?

– По раѓањето на моето прво дете, па потоа второто, и ако погледнам наназад тоа е еден долг период на борба со килограмите и за своето здравје и убав изглед. Ги испробав сите можни начини, со капсули, таблети, прашоци, шејкови, интернет диети, најнови апарати за слабеење, сѐ што ми беше понудено од корисници или пријатели, но сѐ беше без успех. Или, доколку имаше успех, килограмите брзо се враќаа. Така беше сѐ додека не ја пронајдов вистинската формула, која ми овозможи видливи резултити и на диетен и на здравствен план.

Зошто се одлучи да ја пробаш липосукциската исхрана?

– Колешката која знаеше дека долги години водам битка со вишокот килограми ми ја препорача липосукциската исхрана. Почнав да истражувам за неа на Интернет пред да го купам првото „Липо“. Прво што ме привлече е што меѓу декларираните својства на производот немаше хемија. Тогаш ја донесов одлуката. Нарачав само еден пакет, за да пробам, тоа е половина доза. Успехот беше видлив за многу кусо време. Сепак, стравот дека ќе се соочам повторно со познатиот јо-јо ефект, постоеше. Го нарачав и вториот пакет за следните седум дена. Продолжив да се придржувам до сите насоки што ми беа дадени во протоколот за исхрана. Почнав да се чувствувам многу подобро, а тоа го потврди и интернистот, кој остана збунет пред зачудувачките резултати. Крвниот притисок се регулираше, како и работата на срцето. И самиот интернист се заинтересира за методот што го применувам, па истражувал за него, подоцна ми рече дека методот е потврден и од интернистите во Франција. Во меѓувреме, честите контроли стануваа сѐ поретки.

Повеќе >> Слободен Печат

SHARE