Најопасната намирница која често е на намаление – постојано ја јадеме, а полна е со отрови

Прочитај за: < 1 минута

Ова е намирницата која често во маркетите може да ја видиме на намаление, а ретко кој би ви кажал дека е штетна за човековиот организам и дека веднаш треба да ја исфрлите од вашата исхрана.

Иако знаеме дека истата може да биде многу вкусна сепак експертите се согласни дека таа е полна со отрови, хормони, фекални материи, пестициди и антибиотици.

За оние кои не знаат – виршлите се прават од отпадот на животинските органи, р’скавици, коски, црева, нерви и други делови на органите.

По деталните истражувања кои биле правени врз основа на поврзаноста на оваа храна и настанувањето на канцерот, резултатите биле поразувачки.

Составот на виршлите е над 50 отсто отров. Светскиот фонд за истражување на канцер навел дека луѓето веднаш треба да ја исфрлат оваа месна, преработена намирница од исхраната и тоа што поскоро доколку сакаат да го сочуваат своето здравје.

Освен виршлите, на оваа листа на пестициди се наоѓаат и колбасите, саламата, паштетата и останатите фабрички спакувани месни задоволства.

SHARE