[Видео] Д-р Ричард Ченг ќе ви каже како против коронавирусот

Д-р Ричард Ченг
Прочитај за: < 1 минута

Д-р Ричард Ченг го пренесува искуството од неодамнешната видео конференција оддржана на 17 март 2020 година, во која група лекари и научници се состанаа, за да разговараат за употреба на интравенски витамин Ц со голема доза (IVC) во третманот на умерени до тешки случаи на пациенти со Ковид-19.

Еден од присутните бил д-р Енкијан Мао, кој е началник на Ургентниот оддел во болницата Руџин, Шангај.

Д-р Мао е исто така член на Експертскиот тим во Центарот за јавно здравје во Шангај, каде што биле лекувани сите пациенти со Ковид-19.