Рош успешно го тестирал производството на ветувачкиот лек за ковид-19

Прочитај за: < 1 минута

Рош Холдинг АГ ги завршил раните тестови за својата способност да произведе големи количества на третман со антитела против ковид-19, јавија медиумите во светот, повикувајќи се на агенцијата Ројтерс.

Експерименталната терапија на Регенерон беше употребена за лекување на американскиот претседател Доналд Трамп во октомври.

Повеќе за овој лек на ова видео:

Повеќе >> Плус Инфо

SHARE