Од денеска се забранува можноста за приватно купување на лекот Сумамед

Прочитај за: < 1 минута

Од денеска се забранува можноста за купување на лекот Сумамед приватно, дознава Канал 5 од извори во здравството.

Единствено лекот ќе може да се купува само со т.н. бел рецепт на товар на Фондот за здравство.

Забраната се воведува поради масовното купување на лекот од страна на граѓаните, откако некои истражувања покажаа дека лекот Сумамед е ефикасен во лекувањето на коронавирусот.

Од министерството за здравство уверуваат дека веќе се обезбедени залихи за целото население од овој лек.

SHARE