Преку ред се вакцинирал и информатичар од „8 Септември“, не сака да го коментира вакцинирањето

Прочитај за: < 1 минута

Вработен во секторот за информатичка технологија во „8 Септември“ се вакцинирал преку ред ред, дознава „А1он“. Иако не е во првата група здравствени работници кои се најизложени на коронавирусот и треба да ја примат вакцинатата меѓу првите според Националниот план за ковид имунизација, тој им го зел редот на вработените во Ковид-центарот и во четвртокот ја примил вакцината.

„А1он“ побара објаснување за вакцинирањето од информатичарот. Тој десетина минути објаснуваше зошто и како се случило да биде вакциниран меѓу првите од болницата, но потоа ги повлече сите изјави со објаснување дека не сака да коментира.

„Немам коментар, обратете се во болницата“, е официјалниот став на информатичарот за вакцинирањето.

Без коментар за вакцинирањето на информатичарот е и директорот на Градската општ болница „8 Септември“, Христијан Костов. Тој не одговори на прашањата од „А1он“ како се случило инфроматичарот да се најде на списокот за вакцинација меѓу првите.

Повеќе >> a1on.mk

SHARE