Бројката на заболени од коронавирус во земјава достигна 114 лица

Прочитај за: < 1 минута

Бројот на новозаболени од коронавирус во земјава достигна бројка од 114 лица во последниве 24 часа, говорат податоците на Министерството за здравство.

Детектирани се 29 новозаболени во текот на вчерашниот ден, од кои најголем дел се од Скопје.

Освен во постојните шест градови каде што имаше заболени од коронавирусот (Скопје, Дебар, Штип, Гостивар, Охрид и Кавадарци, коронавирус во последниве 24 часа е детектиран и кај едно лице во Куманово.

Од инфографикот што следува, а „А1он“ ќе продолжи да ги објавува секој ден, може да се види моменталната состојба за бројот на заболени од коронавирус во земјава и градовите од каде што доаѓаат лицата.

SHARE